Menu

Usein kysyttyä

K: Kirjautuminen varausjärjestelmään ei onnistu, mitä teen?
V: Varausjärjestelmämme käyttö ei valitettavasti onnistu Internet Explorer -selaimen vanhemmilla versioilla, joita varsinkin joissakin työkoneissa on edelleen käytössä. Mikäli mahdollista, kokeilkaa jotakin muuta selainta (esimerkiksi Chrome, Edge tai Firefox) tai ilmoittautumista älypuhelimen avulla. Jos olette aiemmin käyttäneet facebook-kirjautumista, voitte tilata facebook-kirjautumiseenne sidottuun sähköpostiosoitteeseen salasanan vaihdon Salasana unohtunut? -toiminnolla tai tehdä uuden käyttäjätunnuksen jollakin muulla sähköpostiosoitteella. Ilmoittautumisen voi tarvittaessa tehdä myös sähköpostitse edempänä kuvatulla tavalla.

K: En saa tilattua uutta salasanaa sähköpostilla, mitä teen?
V: Jos olette käyttäneet Salasana unohtunut? -toimintoa, eikä viestiä kuulu muutaman minuutin sisällä, kannattaa ensimmäiseksi tarkistaa sähköpostilaatikkonne roskapostikansio. Järjestelmään voi luoda myös uuden tunnuksen eri sähköpostiosoitteella. Ilmoittautumisen voi tarvittaessa tehdä myös sähköpostitse seuraavassa vastauksessa kuvatulla tavalla.

K: Voinko ilmoittautua muulla tavalla kuin varausjärjestelmänne kautta?
V: Ilmoittautuminen on mahdollista myös lähettämällä sähköpostilla osoitteeseen Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen. kaikki seuraavat tiedot: Huoltajan nimi, puhelinnumero ja osoite; Leiripaikka ja -viikko jolle halutaan ilmoittautua; Osallistujan nimi, syntymäaika, allergiat ja muut huomioitavat asiat; Tilaatteko välipalan 20 euron lisähintaan; Mihin aikaan osallistuja saa lähteä yksin kotiin vai noudetaanko hänet. Syötämme lähettämänne tiedot puolestanne järjestelmään kahden työpäivän kuluessa, ja saatte sähköpostilla laskun.

K: Miten ja milloin leiri maksetaan?
V: Kun olette tehneet varauksen onnistuneesti, näette nettilomakkeen viimeisellä sivulla maksutiedot ja samalla hetkellä sähköpostiinne lähtee nuo tiedot sisältävä lasku. Kannattaa siis tarkistaa heti, että lasku ei eksynyt roskapostikansioon. Maksuaika riippuu ilmoittautumisajankohdasta: alkukevään varausten laskut erääntyvät noin kuukauden kuluttua, loppukeväästä maksuaikaa on vain muutama päivä.

K: Mitkä ovat leirinne peruutusehdot?
V: Varauksen tekeminen ja sen peruuttaminen ennen maksamista on aina mahdollista täysin ilman kuluja. Leirin maksamisen jälkeen pidätämme peruuttamisen yhteydessä rahojen palauttamisesta 10 euron toimistokulut, ja jos peruutus on tehty alle kaksi viikkoa ennen leirin alkua, pidätämme lisäksi myös ruoka- ym. valmistautumiskuluja 50 euroa. Jos myöhäinen peruutus johtuu osallistujan tapaturmasta tai sairastumisesta, emme peri valmistautumiskuluja. Tarkemmat leirien peruutus- ja muut ehdot löytyvät tästä linkistä.

K: Onko leirillä vielä tilaa? Toivomani viikko on täynnä, voinko ilmoittautua jonoon?
V: Varausjärjestelmämme on reaaliaikainen, eli jos vapaita paikkoja näkyy, niin mukaan mahtuu varmasti. Täydelle leirille voi ilmoittautua jonoon painamalla "Haluan mukaan!" -nappia. Jos nappia ei leirin kohdalla näy, on jono niin pitkä, että emme turhaan ota siihen enempää odottajia. Tiedotamme jonossa oleville sähköpostilla, jos heille vapautuu paikkoja leiriltä.

K: Tarvitseeko leireillä omia mailoja/varusteita?
V: Omia urheiluvälineitä ei tarvitse. Jos lapsi haluaa ottaa omia pelivälineitään mukaan, ne on merkittävä selvästi nimellä sekaannusten välttämiseksi. Ainoat pakolliset varusteet ovat ulkoliikuntaan sopivat kengät, sisäpelikengät ja täysi juomapullo.

K: Lapsella ei ole vielä sisäpelikenkiä, tarvitseeko ne hankkia leiriä varten?
V: Sisäpelikengät eivät ole leirillä täysin välttämättömät, mutta ne suojaavat käyttäjäänsä nilkka- ja varvasvammoilta mm. sählyn ja muidenkin lajien tiimellyksessä. Siksi suosittelemme niiden käyttöä, mutta ilmankin saa tietysti osallistua ja pelata mukana. Joka päivä ohjelmassa on yksi tai kaksi sisäpeliä eli leiriviikon aikana käyttöä kengille tulee n. kymmenen tuntia.

K: Jatkuuko toiminta sadepäivänä?
V: Tottahan toki. Leirit ovat mitoitettu siten, että vaikka vettä tulisi koko päivän, toiminta jatkuu sisätiloissa. Sadepäiviä varten on jokaisessa leiripaikassa oma ennalta suunniteltu ohjelma.

K: Lapsella ei ole aikaisempaa urheilutaustaa, voiko hän osallistua leirille?
V: Totta kai! Leiriemme ideana ei ole opettaa esimerkiksi tenniksen tarkkaa tekniikkaa vaan tarjota lapselle mahdollisimman monipuolinen leiriviikko tutustuen eri lajeihin.

K: Miten kuusivuotiaat ja kolmetoistavuotiaat pärjäävät keskenään samalla leirillä?
V: Leirin alkaessa jaamme leiriläiset ikäryhmiin, joista jokaisessa on kaksi ohjaajaa ja noin 20 lasta. Ikäjakauma ei siis ole ongelma.

K: Onko viisivuotias liian nuori?
V: Myös reippaat ja omatoimiset viisivuotiaat otamme mielellämme leirille, varsinkin jos kuuden vuoden rajapyykki on jo lähellä.

K: Mitä tarkoittaa "lapsen voi tuoda jo 8:00 alkaen"?
V: Olemme vanhempien toivomuksesta järjestäneet mahdollisuuden tuoda lapsen jo 8:00 leiripaikalle ohjaajan seuraan, jotta vanhemmat ehtivät paremmin töihin. Päivää on venytetty myös hieman toisesta päästä, sillä lapsen voi hakea 16:30 mennessä. Varsinainen leiriohjelma on 9:00-16:00 välisenä aikana.

K: Minkälainen on leirien päiväohjelma?
V: Leirin ohjelma rakennetaan jokaiselle ikäryhmälle sopivaksi erikseen, ja varsinkin nuorempien lasten kanssa lajeihin tutustuminen tapahtuu enemmän liikunnallisen leikin kuin tekniikan tarkan opettelun kautta. Joka päivä ohjelmassa on neljää eri lajia, kahta aamupäivällä ja kahta iltapäivällä.

K: Miten ruokailu on järjestetty leireillä?
V: Noin kello 11-12 tarjoillaan lapsille joka päivä erilainen lounas. Lounaaseen kuuluu lämmin ruoka, kuten esimerkiksi makaronilaatikkoa tai kinkkukiusausta, erilaisia vihanneksia sekä mehua. Kello 14:00 on välipalatauko, jolloin voi syödä joko omia eväitä tai etukäteen meiltä tilattua pikkupurtavaa.

K: Miten lasten kotiinlähtö tapahtuu?
V: Leiripäivän ohjelma päättyy tasan klo 16:00, ja noin klo 14 alkaa porrastettu välipalatauko. Halutessanne leiripäivää voi hieman lyhentää lähtemällä jo välipalatauon yhteydessä. Kysymme ilmoittautumislomakkella, mikä on todennäköisin lapsen kotiinlähtötapa ja -aika: nouto n. klo 14 / 16:00-16:30 vai itse lähteminen n. klo 14 / 16:00. Kotiinlähtövalintaa voi vaihtaa vapaasti koko kevään ajan varausjärjestelmästämme, ja myös leirin aikana ilmoittamalla suoraan omille ohjaajille. Valinta ei vaikuta leiriviikon hintaan.

K: Mitä on yukigassen?
V: Monen lapsen mielestä leirien tai oikeastaan maailman hauskin peli! Yukigassen on joukkuepeli, joka muistuttaa lipunryöstöä ja polttopalloa. Sisällä pelattava yukigassen kehitettiin alun perin vetonaulaksi vuoden 1999 Liikuntaleireille. Nykyisin sitä pelataan leireillämme olleiden ohjaajien ja lasten ansiosta monella eri leirillä ja koululla ympäri Suomea.